dinsdag 5 april 2016

Dag 226- geocaching- onze eigen eerste cache!

Op dag 66 hebben wij cache nummer 100 gevonden. Dit is een mijlpaal omdat je dan een eigen cache mag maken. Zaterdag twee april was het zover: wij maakten onze eigen eerste cache. Er zijn vele manieren om een cache te maken. Omdat het om onze eerste cache gaat hebben we besloten om een traditionele cache te maken en deze te verstoppen ergens bij ons in de buurt. Omdat ik het idee van schatzoeken erg leuk vind, is er voor gekozen om een schatkistje te maken met hierin "goodies", een goedie is een term wat bij geocachen wordt gebruikt en staat voor leuke kleine hebbedingetjes. Het is de bedoeling dat de goedie geruild wordt, zodat de schatkist goed gevuld blijft. Genoeg gepraat... Aan de slag!
De goedgevulde schatkist.
Het logboek is een belangrijk onderdeel van geocachen. Een logboek kan geheel naar eigen inzicht worden gemaakt. Op een later moment hebben wij de "Geocaching-Code ("GC") bijgevoegd.
Mensen kunnen bedoeld of onbedoeld een cache tegenkomen. Daarom is het belangrijk dat het zichtbaar is dat dit kistje bij een spel hoort. In het kistje liggen zowel in het Nederlands als in het Engels een korte uitleg van het spel en onze contactgegevens.
Het kistje heeft nu zijn definitieve plek.

De cache is inmiddels aangemeld, hij moet nog officieel goedgekeurd worden. Zodra de cache is goedgekeurd komt onze cache op de website te staan. Dan kan het speurfeest écht beginnen!

http://www.geocaching.nl/index/ of https://www.geocaching.com/play.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten