dinsdag 5 april 2016

Dag 227-geocaching- na de winterstop

Zondag vier april werd het onverwachts een prachtig mooie lentedag. Een prima dag om er op uit te gaan. Na een winterstop besloten manlief en ik de draad van het geocachen weer op te pakken.
Voor de winterstop waren er weinig caches bij ons in de omgeving verstopt, degene die er wél waren hebben we bijna allemaal gevonden. :-) Nu bleek dat er zeventien nieuwe caches (!) bij ons in de omgeving waren geplaatst. Eén van de nieuwe caches liggen op de "Ollie-route". Bij zo`n naam wordt mijn nieuwsgierigheid altijd enorm gewekt.  Onderweg naar de Ollie-route hebben we ook nog wat losse caches gevonden.
In deze kist zat het logboek. Degene die deze cache heeft gemaakt is ontzettend creatief geweest. Het is heuse set die deze persoon heeft gemaakt. Leuk!
De Ollie-route heet natuurlijk niet voor niets zo. Dit is één van de Ollies die we hebben gevonden.
Caches liggen vaak op gekke of onmogelijke plekken. Waar zou de cache verstopt zijn? Hint: we hoefden niet te klimmen. Gelukkig! Want zo`n elektriciteitspaal is behoorlijk gevaarlijk. ;-)
Zomaar iets wat je kan tegenkomen tijdens geocachen.
Het is lente. Dus het broedseizoen is begonnen. Hier ligt een Gans op zijn nest.
Lente? Mmm... We ontdekten ook diverse paddenstoelen. Proefondervindelijk kwam ik er achter dat de groene blaadjes Brandnetels zijn en geen Zevenblad. (Auw!)
De een na laatste Ollie die we hebben gevonden.
In totaal hebben zijn we drie en half uur op pad geweest. Dit voelde ik duidelijk in mijn voeten. Het was tijd voor een hele grote pauze! Het voorgenomen gourmetten deden we buiten in plaats van binnen. Een leuke afsluiting van een prachtig mooie, gezellige én actieve lentedag!

Het plaatsen van een cache werkt schijnbaar verslavend. Hierdoor én door de Ollie-route kreeg wij inspiratie voor onze eigen route. Ter zijner tijd lijkt het ons leuk om wat verder in onze omgeving een route uit te zetten (de plek ga ik natuurlijk niet verklappen) met als titel: "de Zwijntjes-route". Voorlopig hebben we genoeg andere dingen te doen, maar dit komt zeker op onze "lang-termijn-to-do-lijst".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten