dinsdag 10 november 2015

Dag 82- papier deel 10 op mijn 3e Rug-Rustdag

Gisteren is er iets in mijn rug geschoten. Helaas is het "iets" (nog) niet uit mijn rug geschoten. Dit betekende dat ik vandaag alleen "buk-beperkende" activiteiten kon doen. Zowel bij fibromyalgie als bij deze (hele pijnlijke) rug is het belangrijk dat er met mate wordt bewogen. Voor mij is dit "gesneden koek". Welke buk-beperkende klusjes had ik voor vandaag bedacht?
Het kon niet uitblijven... Het opvouwen van de was. :-)
Ik besloot dat deze T-shirts weg konden.
Manlief vind dat hij niets nieuws nodig heeft. Ik wel. Ik schat dat deze T-shirts meer dan vijf jaar oud zijn! Ze zijn verwassen en er zitten kleine gaatjes in. Dit gaat de kledingcontainer in. ;-)
Deze twee foto`s gaan naar de juiste eigenaar... "Buurman van vroeger".
 
Ook deed ik een "ouderwets" klusje. Ik poetste mijn schoenen.
Mijn "gereedschap" om schoenen te kunnen poesten.
Dit is voor.
Dit is na.

De finishing touch.

Tegenwoordig zullen de meeste mensen hun schoenen niet poesten. Waarom ik dat dan wel doe?
Vanwege (onverklaarbare) voetproblemen kan ik (helaas, helaas) niet op standaard confectieschoenen lopen. Sinds een aantal jaar koop ik mijn schoenen in de "Beterlopen winkel." De schoenen die hier verkocht worden voldoen redelijk aan de eisen die mijn voeten "vragen". Echter... De schoenen die ik hier koop zijn duur! Ik moet écht sparen voor een paar schoenen. Ter indicatie: de schoenen op de foto hebben 254,95 (!) gekost.
Daarnaast hebben deze schoenen een OVAC (Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen). Om de OVAC te krijgen heb je een verwijzing van een specialist nodig (in mijn geval was dat de revalidatiearts). Daarbij komt ook nog de zorgverzekering om de hoek kijken... Op dit moment heb ik voor maximaal twee paar schoenen ("wisselpaar") recht op vergoeding van mijn zorgverzekering.
Enige zuinigheid op mijn schoenen is dus geboden. ;-)

Na het poetsen van mijn schoenen had ik nog heel veel tijd over om andere klusjes te doen. Ik besloot aan papieropruim-middag deel 10 te beginnen. Ik begon met deze map.
Dit is een map uit de periode dat ik de "cursus Grip" volgde. Deze cursus wordt gegeven door medewerkers van een revalidatiecentrum. In mijn geval ging ik naar "De Hoogstraat." De cursus heeft mij veel tips, handvatten en inzicht gegeven om beter om te kunnen gaan met de fibromyalgie.
De cursus was in 2008. Nadien heb ik deze map nooit meer in gekeken. Eens kijken wat er weg kan.
Dit kan weg.
Dit blijft. Het zijn ergonomische tips over hoe te bukken (op dit moment heel actueel) :-), te tillen, te zitten ect. Maar ook een aantal artikelen over fibromyalgie of gerelateerd aan fibromyalgie.
De artikelen heb ik in de knipselmap gedaan. De ergonomische tips gingen in de map "voeding en gezondheid".
De blauwe map was de "tijdelijke voeding-en gezondheidmap". Het papier wat hier in zat heb ik een (vrijgespeelde) ordner gedaan. De blauwe map ging weg.

En... Weer een map uitgezocht en opgeruimd! Vandaag maakte ik van twee mappen één map.
Dit staat klaar om tijdens de volgende papieropruim-middag uitgezocht én opgeruimd te worden.

De administratiekast ziet er nu zo uit.
Na deze opruimsessie was het alweer bijna tijd om mijn oppaskinderen op te halen. Speelvriendje kwam bij oppaskindje spelen. Samen bereidde ze het avondeten alvast voor... Oppaskind noemt het "Moddersoep", speelvriendje noemt het "Heksensoep". Uiteindelijk is het de smaak die het maakt. :-)
(Dit is geen eigen foto.)

Gelukkig aten manlief en ik burritos. :-)

En nu, nu is het écht tijd voor mijn Rug-Rustavond.



 
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten