maandag 21 december 2015

Dag 123- koken- Mandarijnmarmelade

Onlangs kochten manlief en ik mandarijnen "in de bonus". Goedkoop waren de mandarijnen wel, maar om nu te zeggen dat het bonusmateriaal is? Maar ja, wat moet je nu met zoveel mandarijnen? Weggooien is zonde!
 
Ik besloot een recept op te zoeken waarin de mandarijnen verwerkt konden worden. Het is dit recept geworden: "Mandarijnmarmelade". Manlief dook de keuken in en ging aan de slag. Beide wisten we niet dat dit een bewerkelijk recept is. ;-)
De mandarijnen zijn één voor één gepeld (met de dunschiller lukte dit niet), de schillen zijn vervolgens fijngehakt in de keukenmachine. Naast mandarijnschil zit er ook citroen in de pan.
De mandarijnpartjes moesten losgehaald worden en door de helft worden gesneden.
Bij wecken is het heel belangrijk dat de potten goed schoon zijn.

Na enkele minuten pruttelen is dit het eindresultaat.

Het ziet er uit als de zon in een potje.

En, de smaak? Zoet met een klein bittertje. De marmelade is wat aan de dunne kant en niet geblenderd.( Beide vinden we het opvallend dat dit volgens het recept niet hoeft.) Het zijn erg veel potten met marmelade geworden (en dan hebben we er al één weggegeven.) Gelukkig is het een jaar houdbaar.

Het is een leuk kookexperiment. Nu nog bedenken waar deze enorme hoeveelheid marmelade voor gaan gebruiken. ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten