vrijdag 11 maart 2016

Dag 202- intake met Hulphond Nederland

Na de afwijzing als puppypleeggezin voor de KNGF hebben wij ons aangemeld als puppygastgezin voor Hulphond Nederland.

Op woensdag 9 maart hadden wij het intakegesprek met de gastgezinbegeleidster. Ik vond het ontzettend spannend. Het voelde als een sollicitatiegesprek voor baan die ik héél graag wilde hebben. Natuurlijk is dit ook zo, dus mijn gevoel paste er bij. ;-) Gelukkig was manlief dit keer aanwezig bij het gesprek.
Het was een gesprek met een goede afloop: we zijn door naar de volgende ronde!
Ook bij Hulphond Nederland wordt men niet zomaar een puppygastgezin. De gastgezingbegeleidster wil eerst dat wij een "rugzak vol informatie" bij elkaar gaan verzamelen. Het bij elkaar zoeken van de informatie gaat als volgt:
  • Meelopen tijdens een collectieve training;
  • Twee keer het volgens van een theorieles in Herpen;
  • Een gesprek met een ervaren puppygastgezin, wat heel fijn is dat het ervaren "ppg" bij ons in de buurt woont. Het gezin is met recht ervaren: zij voeden nu voor de zesde keer een pleegpup op! Hierbij vergeleken zijn wij groentjes. :-)
Dit is niet verplicht, maar wél leuk: op 9 april organiseert Hulphond Nederland een open dag. Natuurlijk gaan wij hierheen! Ook schoonmama gaat mee, zij wordt onze vast back-up.
De open dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Hulphond Nederland.

Na het verzamelen van alle informatie kunnen wij een weloverwegen beslissing nemen.
Mochten we definitief besluiten puppygastgezin te worden, dan hebben we met een beetje geluk, rond de zomervakantie de pleegpup bij ons thuis. Veel mensen zijn rond de zomervakantie weg. Voor Hulphond Nederland is het in deze periode heel lastig om pleegpups te plaatsen. Wij gaan dit jaar niet op vakantie. De zomerperiode is juist voor ons heel geschikt om de pleegpup te plaatsen... Hulphond Nederland blij, en wij blij. Wat wil een mens én hond nog meer?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten